GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Schoorsteen inspectie Breda

Wij inspecteren uw schoorsteen en andere rookkanalen!

Schoorsteen inspectie Breda

Schoorsteen inspectie Breda? Woont u in de prachtige stad Breda en overdenkt u de conditie van uw schoorsteen? U staat niet alleen in deze overweging. Ondanks de moderne vooruitgang zijn schoorsteenbranden nog steeds een zorgwekkend fenomeen.

Een aanzienlijk aantal van deze ongelukkige voorvallen is direct te linken aan onvoldoende of nalatig onderhoud aan schoorstenen, voornamelijk degenen die gekoppeld zijn aan haarden of kachels.

Creosoot, de kleverige, teerachtige substantie die wordt geproduceerd bij het branden van hout, is vaak de voornaamste schuldige. Deze substantie, in combinatie met andere restproducten van verbranding, kan brand veroorzaken als het niet regelmatig en grondig wordt verwijderd.

Een goed onderhouden schoorsteen is niet alleen essentieel voor het voorkomen van brand. Het zorgt ook voor een betere luchtkwaliteit in uw huis en verzekert dat uw haard of kachel optimaal presteert.

Hierdoor kan men stellen dat de voordelen van routinematige inspecties en reinigingen verder gaan dan enkel het voorkomen van mogelijke brandgevaren. Ze dragen bij aan een algeheel veiliger en efficiënter huishouden.

Bent u een inwoner van Breda en gelooft u dat het tijd is voor een grondige schoorsteen inspectie Breda? Stel het niet uit. Neem contact op met Schoorsteenveger Breda via 076 204 26 02.

Schoorsteenveger Breda

Om het meeste uit uw haard of kachel te halen en het veilig te houden, is het essentieel om uw schoorsteen in topconditie te houden. Dit betekent dat u deze regelmatig moet laten inspecteren en, indien nodig, reinigen.

Het periodiek inspecteren en vegen van uw schoorsteen is niet alleen cruciaal voor brandpreventie, maar ook voor de algehele efficiëntie van uw verwarmingssysteem.

Als u het hele jaar door geniet van de warmte van uw haard of kachel, is het raadzaam om uw schoorsteen minstens twee keer per jaar te laten vegen. Voor degenen die hun haard of kachel minder frequent gebruiken, is een jaarlijkse inspectie en reiniging meestal voldoende.

Droomt u van vredige avonden bij het vuur, zonder zorgen over veiligheid? Vertrouw dan op onze experts om uw schoorsteen te vegen en te onderhouden. Neem vandaag nog contact op met Schoorsteenveger Breda via 076 204 26 02, en laat ons zorgen voor uw comfort en veiligheid.

Waarom schoorsteen inspectie?

Er zijn talloze motieven waarom het cruciaal is om periodiek een schoorsteeninspectie te laten uitvoeren en, indien vereist, een schoorsteen te laten vegen. Het onderhoud van uw schoorsteen brengt immers diverse voordelen met zich mee, vooral als u regelmatig een haard of kachel gebruikt.

Bij een grondige schoorsteeninspectie wordt de algehele staat van uw schoorsteen vastgelegd. Dit omvat het nauwkeurig identificeren van eventuele schade aan de binnenzijde van de schoorsteenstructuur.

Een van de voornaamste voordelen van een goed onderhouden schoorsteen is de toename van de veiligheid bij het gebruik van uw haard of kachel. Door de schoorsteen jaarlijks of tweemaal per jaar te inspecteren, vermindert u aanzienlijk het risico op potentieel gevaarlijke situaties, zoals schoorsteenbranden.

Naast veiligheidsaspecten draagt een schone schoorsteen ook bij aan milieubewust stoken. Een regelmatig geveegde schoorsteen stoot beduidend minder fijnstof en schadelijke roetdeeltjes uit in vergelijking met een verwaarloosde schoorsteen.

Een bijkomend voordeel is de besparing op uw energierekening. Een goed onderhouden schoorsteen bevordert de efficiëntie van uw haard of kachel, wat resulteert in minder brandstofverbruik.

Kortom, een gereinigde en goed onderhouden schoorsteen heeft voordelen die verder gaan dan enkel uw persoonlijke veiligheid. Het is ook gunstig voor het milieu en uw financiën. Als u overweegt om een schoorsteeninspectie te laten uitvoeren, aarzel dan niet om contact op te nemen via 076 204 26 02.

Haard of kachel voor de eerste keer gebruiken

Ook als u nog geen ervaring heeft met het gebruik van een haard of kachel, is het verstandig om een schoorsteeninspectie te laten uitvoeren voordat u begint. Dit geldt met name als u onlangs een nieuwe haard of kachel heeft laten installeren of als u een nieuwe woning heeft betrokken.

Het is van groot belang om de conditie van de schoorsteen in kaart te brengen voordat u begint met stoken. Dit zorgt ervoor dat u er zeker van kunt zijn dat er geen gebreken zijn aan uw schoorsteen en dat u deze veilig en verantwoord kunt gebruiken.

Als u nog nooit eerder uw haard heeft gestookt of nieuw bent in uw woning, neem dan contact op met Schoorsteenveger Breda via 076 204 26 02 om een afspraak te maken voor een grondige schoorsteeninspectie. Uw veiligheid staat voorop, en wij staan klaar om ervoor te zorgen dat u zonder zorgen kunt genieten van uw haard of kachel.

Hoe vaak moet u een schoorsteen inspectie laten doen?

Het is onmiskenbaar van essentieel belang om uw schoorsteen periodiek te inspecteren, gezien er meerdere argumenten zijn die deze noodzaak onderstrepen. Maar hoe vaak is het nu echt nodig om dit te doen?

Onze ervaren schoorsteenvegers adviseren sterk om ten minste één keer per jaar een inspectie te laten uitvoeren. Voor diegenen die hun haard of kachel intensief gebruiken, is het raadzaam om dit zelfs vaker te overwegen. Gedurende zo’n inspectie wordt nauwkeurig bekeken of het vereist is om uw schoorsteen te reinigen.

Buiten de geplande jaarlijkse controles zijn er momenten waarop een inspectie uitermate aanbevolen is. Denk hierbij aan situaties waarbij rook in één of meerdere rookkanalen blijft hangen of als u merkt dat de schoorsteen niet meer adequaat ventileert.

Is het tijd voor een schoorsteeninspectie en bent u op zoek naar een betrouwbare partij? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Schoorsteenveger Breda via 076 204 26 02.

Hoe ziet een schoorsteen inspectie eruit?

Bij het inspecteren van schoorstenen zijn er in principe twee methoden die wij hanteren. We differentiëren hierbij tussen een reguliere visuele inspectie en een geavanceerde inspectie waarbij van een camera gebruik wordt gemaakt.

De visuele inspectie bestaat uit het beoordelen van de schoorsteen met het blote oog. Hierbij wordt vaak vanaf de onderzijde van de schoorsteen met een krachtige zaklamp naar boven geschoven, om te evalueren of er zich roetafzetting bevindt en of dit tot mogelijke problemen kan leiden.

In situaties waar een standaard visuele inspectie niet volstaat, bijvoorbeeld wanneer de haard of kachel geen toegankelijkheid vanaf de onderkant biedt, opteren we voor een camera-inspectie. Hiermee kan de gehele schoorsteen tot in detail bekeken worden, wat zorgt voor een grondige en nauwkeurige analyse.

Indien u geïnteresseerd bent in een uitgebreide camera-inspectie voor uw schoorsteen, nodigen we u uit om contact te leggen met Schoorsteenveger Breda via 076 204 26 02. Ons team van specialisten staat klaar om u te ondersteunen.

Schoorsteen camera inspectie

Bij de inspectie van uw schoorsteen met behulp van geavanceerde cameratechnologie krijgen wij een gedetailleerd binnenperspectief van de schoorsteen. Dankzij deze moderne techniek zijn we in staat om vroegtijdige tekenen van scheuren, breuken en andere onregelmatigheden nauwkeurig te identificeren.

Tijdens deze gedetailleerde inspectie, krijgen we inzicht in:

 • De exacte diameter van uw rookkanaal
 • De algehele conditie en integriteit van het rookkanaal
 • De aanwezigheid van eventuele verstoringen of obstakels in het rookkanaal
 • De compatibiliteit van het rookkanaal met uw specifieke verbrandingsapparaat
 • Eventuele aanwezigheid van roetafzetting, wat een brandrisico kan vormen

Overweegt u een grondige camera-inspectie van uw schoorsteen te laten uitvoeren? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Schoorsteenveger Breda via 076 204 26 02. Ons ervaren team staat voor u klaar om u de best mogelijke service te bieden.

Schoorsteen laten inspecteren en vegen

Het is van cruciaal belang voor uw veiligheid en welzijn om uw schoorsteen minstens één keer per jaar grondig te laten inspecteren en reinigen. Door dit te doen, garandeert u dat uw haard of kachel optimaal en veilig functioneert, wat bijdraagt aan een gezellige en zorgeloze sfeer in uw woning.

Een gereinigde en goed onderhouden schoorsteen zorgt voor een efficiënte verbranding, minimaliseert het risico op schoorsteenbranden en zorgt voor een gezondere luchtkwaliteit binnenshuis.

Indien u geïnteresseerd bent in zowel het inspecteren als het reinigen van uw schoorsteen, staan wij voor u klaar. Neem onmiddellijk contact op met Schoorsteenveger Breda via 076 204 26 02.

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Breda? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Breda.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Breda.

Werkwijze Schoorsteenveger Breda

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Breda via 076 204 26 02. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

 • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
 • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
 • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
 • Stook alleen geschikte brandstoffen.
 • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Breda op 076 204 26 02.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Breda via 076 204 26 02.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Breda via 076 204 26 02.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Breda

Houtkachel

 • inclusief arbeid en btw
 • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Breda heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Breda

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Breda

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Breda nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Breda

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Breda mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Breda

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button